7 Ocak 2014 Salı

P.C. Cast - Tanrıça Serisi 7 - Efsane Tanrıçası { Yorum }

Merhabalar Herkese!
Yılın ilk kitabı pek de şahane çıkmadı.Yazar ne yapacağını iyice şaşırdı sanırım.İsim Efsane Tan. ama ortada yok öyle biri.Sanırım konu sebebiyle bu ismi almış.Tabi sonunu düşünürsek bu mantık kendini imha ediyor.

Tamam tamam hemen negatif düşünce yağmuruna bırakmayayım sizi.Kitap yer yer güldürdü -yer yer de göz devirmeme sebep oldu.-Ama en nihayetinde ne yapacağımı bilemediğim bir halde bıraktı beni.
* * *
Sahi siz Kral Arthur'u bilir misiniz?Yada Ekskalibur? Merlin?Lancelot desem?Evet bu hikayeyi hemen hemen herkes bilir.Çeşitli senaryolara uyarlansa da ben en çok Merlin -dizi- versiyonunu sevmişimdir.Ama bu hikaye de ne merlin var ne de Lancelot.Halbu ki ikisininde bu efsanede rolleri büyük.Evet yazar elbette yer vermiş karakterlere ama çok dah sık kendilerini gösterdikleri söylenemez.Tamam Lancelot en azından mırın kırın iki cümle söylemiştir ama Melin! pıs!Yok!-var da yok-


Birde Arthur demişken çeşitli tasvirler var demiştim.Yazar Arthur için siyah dağınık saçlı bir portre çizmiş.Ah keçi sakalları unutmamalı.Ama dediğim gibi ben gerçekle ilgilenmiyorum benim Arthur'um sarışın ve tatlı :)(Bknz:Bradley James)
 Ve tabi ki detaylar..!
Göllerin Leydisi Vivien, Merline aşık ama Merlin oğlu gibi sevdiği Arthur'un gelecekteki yıkımını görünce -Lancelot ve Gwen meselesi- ölüm uykusuna yatar.Bir çare bir çözüm Lancelot'u ayartması için İsabel'i geçmişe getirir.Eh  2000li yılardan 6. yüzyıla ışınlanınca ve zihniyet meselesi ön plana çıkınca ilginç ve seyirlik olaylar ortaya çıkar.
Pantolon giyen kadınlar,
Eskiye uyarlanan oyunlar (beyzbol vs.),
Yuvarlak masada yapılan savaş planları.Şovalyelerle değil kadınlarla yapılan planlar :)
ve daha neler neler.

Son olarak beni acayip derecede rahatsız edeni bir durum vardı.Evet yazar durumu kurtarmaya çalışmış ama gerçektende evli bir erkek/kadının başkasıyla bir ilişki yaşaması ve her iki tarafında bu durumdan haberdar olması.Bu yüzden biraz soğudum kitaptan.Bu üç puanda zaten eğlenceli kısma.
5/3
Orta karar bir kitaptı.
Çokda şiddetle öneremeyeceğim.
Orjinal Adı :Gooddes of Legend
Seri Bilgisi: Tanrıça Serisi / Goddess Summoning 
Seri Sırası : 7
Goodreads Puanı : 3.96
Yazar :P.C. Cast
Yayın Evi : PegasusYayınları
Sayfa Sayısı:392

İlgili Filmler
'Knights of the Round Table', (1953) 
'The Sword in the Stone', (Çizgi film, 1963) 
'Camelot', (1967) 
'Lancelot du Lac', (1974) 
'Monty Python and the Holy Grail', (Komedi, 1975) 
'Entaku no Kishi Monogatari Moero Arthur (円卓の騎士物語 燃えろアーサー)', (TV Anime, 1979-1980) 
'Excalibur', (1981) 
'First Knight', (1995) 
'The Mists of Avalon', (TV, 2001) 
'King Arthur', (2004) 
'The Last Legion', (2007) 
'Merlin', (2008) (TV Dizisi) 
'Avalon High' (2010) 
'Camelot' (2011) (TV Dizisi) Trailer





0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorum için teşekkür ederim.En kısa zamanda döneceğim.