15 Nisan 2014 Salı

Gelinim Olur Musun? { Film - Yorum }


Geçenlerde ne izlesem ne izlesem derken çıktı karşıma.Daha doğrusu Şirinler 2'ye (ki ilki kadar eğlenceliydi o  da) alternatif bir seçenek olarak indirmiştim.Ne konusunu biliyordum nede iyi olup olmadığını.Kısacası filme dair hiç bir fikrim yoktu.

Tam tarih hatırlamıyorum ama bir dönem yanılmıyorsam Kanal 7'de her gün hint filmleri olurdu.Çok eğlenceli ve farklı bir sinema kültürleri var.Ve farkettim ki bu kültürü fazlasıyla geliştirmişler.Özellikle dans gigürleriyle bezenmiş filmlerine ayrı bir hayranlık duyarım.Çok rahat, kalabalık,hareketli ve renkli bir şölen onların ki....
Neyse filme gelirsek; konuyu bilmediğim için alık alık bakarken filme birde ne göreyim.Adamceğizlerden amerikalı olanın adı William Darcy.İçimden dedim ki ne çok severim bu ismi.Salak ben durumu hala idrak edemedim.Meyersem bu film Jane Austen'ın muhteşem eseri Aşk ve Gurur'un Bollywood versiyonuymuş.
Bir çok sahne de aşk ve gururun izlerini görebilir, repliklerine bire bir şahit olabilirsiniz..Önyargılı bir Darcy, fikirlerine sıkıca bağlı, sözünü sakınmayan bir Lalita (Elizabeth) ve o okumalara doyamadığımız çekişmeleri.Tabi birde arka planda olan olaylar.Lalita'ya çıkan bir talip, Balraj ve Jaya'nın ayrılmasına vesile olan Darcy, zengin ve fakirlik kavramına, hırslı annelere değinilmeler ve daha neler neler..

Ama birde farklı yanları vardı tabi.Ve karakter tiplemeleri.Ben izlerken oldukça eğlendim.Farklı bir bakış açısı sunulmuş bizlere.Eğer Aşk ve Gurur sevenlerdenseniz mutlaka izlemelisiniz.
Ve gelelim bu farklılıklara.Film bir düğünle başlıyor.Ve Darcy ile zengin Balraj düğüne iştirak eder etmez dikkatleri üzerlerine topluyorlar.Adamlar zengin ve annelerin evlendirecek çok kızları var.
En sevdiğim sahnelerin dans sahneleri olduğunu biliyor muydunuz?Dakka bir gol bir başlasın şamata.Erkeklerin kızlara sataşmasıyla başlar düğün.O hareketler ve tavırlar...Tek kelimeyle bayıldım.Şarkılar ve ritim ise süperdi benim nezdimde.Birde on yıllık bir film olduğunu düşünürsek zaman farkını hiç yadırgamadım.
Aslında doya doya anlatmak istedim ama zaten bir uyarlama olduğunu söyledim.Başka söze hacet yok diye düşünüyorum.Son olarak bir kaç şeye değinmek istiyorum.
Bu adam neyin kafasını yaşıyor!Çok tuhaftı anacım .ÇOK!
Bunun adı yılan dansı.Allah'ım bu sahnede gül gül öldüm.
Hele anneleri yok muydu.O kafa hareketi beni bitirdi.Evlere şenlikti.
image

Tabi birde ünlülerimizi unutmayalım.Daniel Gillies'i TVD,The Orginalsden tanırsınız.
Birde Alexis Bledel var birde.Christian Grey'in Ana'sı olarak düşünülüyordu.
Ne kadar geçler değil mi?
Ve şu sahne..Allah'ım Darcy seviyorum dedi ya.Bir oh çektim resmen.
Ama bazen sevmek yetmiyor malisef.

Son olarak şu şarkıdan bahsetmek istiyorum.Aslında filmdeki şarkıların hepsi güzel ama bunun melodisi bir başka güzel geldi kulağıma..Mutlaka dinleyin.Bir kez de olsa...

O değilde film on yıllık neredeyse ve ben bunu yeni görüyorum.Çok kızdım kendime çoook.Benim gibi bilmeyenlere duyurum olsun :)
5/4
Geleceği oldukça parlak bir film.
Orjinal Adı :Bride and Prejudice
Tür: Komedi - Dram - Müzikal
Yönetmen: Gurinder Chadha
Yazarlar:  Paul Mayeda Berges - Gurinder Chadha
Jane Austen ... (Roman "Pride and Prejudice")
IMDb Puanı : 6,2
Yıl :2004-2005
Fragman:






4 yorum:

  1. Canan Umutsuzla, Gölge Ateşi için senden hala yorum beklemekteyim. :D Valla neredeyse her gün girip bakıyorum yeni bir şey var mı diye blogunda. :) Bir de mimledim seni. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umutsuzdan umudu kes bence :P çok pis üşendim be ya..ama gölge ateşine yorum ekleyeyim sırf sen istedin diye.yoksa yaz ayı benim tembellik ayım :) mim için de teşekkürler üşenmessem kesinlikle katılacağım :)

      Sil
  2. İzlenesi bir filme benziyor, listeye ekleyelim bakalım :D

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkür ederim.En kısa zamanda döneceğim.