12 Mayıs 2013 Pazar

G.A. Aiken - Dragon Kin 2 - Ejderin Arzusu(Yorum)

Yorumum:
Briec...Ups! Düzeltiyorum, Kudretli Briec ve Nolwenn cadısı Talaith'in macerasına konuk oluyoruz bu kitapta.Ama onlarında bir tanışma serüveni var elbette.
Talaith çok bahtsız bir kadındır.Küçük yaşta ailesinden ayrı düşmüş, kocası tarafından hor görülmüş bununlada kalmayıp bir tanrıça tarafından özgürlüğü elinden alınmıştır.Ama yok bunar yeter mi?Birde köylüler tarafından her olumsuzluğun sebebi oymuş gibi dışlanmıştır.Ve o gün sabrı taşan halk kocasının önderliğinde onu taşa tutmuş ve ölüme mahkum etmiştir.Tipik bir durum.
Gel gör ki o zaman ortaya Kudretli Briec çıkmıştır.Bu uğursuz can sıkıcı olayların sabahında Briec Talaith'i görmüş ve onun olmasını istemiştir.Imm konu Briec olunca istemek denilebilir mi buna orası tartışılır.

"Bundan daha iyisini hak ediyorsun.Beni hak ediyorsun.Bu yüzden benimle gel."

Tabi bizim kibir abidemiz hayırı cevap olarak kabul etmez ve konuyu şimdilik orada kapar.Ama Talaith'i elleri kolları bağlı ayaklarından bir ağaca asılı görünce işler biraz değişir.Gümüş ejderhamız sahneye çıkar ve onu kurtarır.

Talaith insanların onu öldürmesinin mi yoksa bir ejderhaya öğle yemeği olmasının mı daha kötü olduğunu düşünürken daha büyük bir saçmalıkla karşılaşır.Bu koca kendini beğenmiş "onun" olduğunu söylemektedir.Bununlada kalmaz canı sıkılana kadar onu yanında tutacakmış da yok efendim onun hayatını kurtardığı için ona minnet duymalıymış da mış mış...Tabi bunların hepsi ejderkorkusunu yendikten ve atıldığı gölden çıktıktan sonra olmakta...
image
Briec Talaith'i elde etmeyi kafasına koymuştur.Talaith'in de onu istediğini bilmektedir.Kokusunu almıştır da...Ama anlamadığı konu Talaith'in neden sürekli kaçmaya çalıştığı ve ısrarla onu istemediğini söylemesidir.Evine (mağarası) giden yollar boyunca bu böyle devam etmiştir.Tahmin edemedikleri şey ise havanın durumu..Bir ejderha için uygun olsada bir insan donarak ölebilir o fırtınada..Briec hep söyler zaten insanlar zayıf ve kırılgan diye..Adamın bir bildiği var yani..
image
Neyse efendim bu yüzden yolları benim "Sevimli Terbiyesiz" diye adlandırdığım Altın Ejder Gwenvael'in mağarasına düşer.Mavi Ejder Eibhear'ı da unutmamalı... Normal şartlarda uzun bir aradan sonra ailesiyle görüşen birisi özlem giderir değil mi?Ama bunlar ne normaller nede özlem giderdiler.Gwenvael kitap boyunca çeşitli kişilerden "Kaza" olarak adlandırılan okkalı sopadan birini yedi ve bir tartışmadır aldı gitti.Ama endişeye gerek yok hala hayatta.Çünkü Gwenvael'a birşey yaparsa Briec; sonrasında annesiyle ciddi bir konuşma yapması gerekebilirdi.Bu yüzden bu sıkıntıya değmezdi..

Kitabın ilk yarısından çoğunda Briec ve Talaith'in; Eibhear ve Gwenvael'in de renklendirmesiyle çekişmelerle geçti.Briec sağolsun bol bol güldürdü eğlendirdi.Yer yer aklından şüpheye de düşürmedi değil.Gerçektende muazzam bir kibri var beyfendinin.
Ama hayat bu ne dört dörtlüktür ve sorunsuzdur ki...Briec zaman geçtikçe kabul etmesede Talaith'e önem verir ve kardeşerinin yanına yaklaşmasına bile tahammül edemez.Eh Gwenvael'da inadıya diplerinde biter ya orası ayrı.Buna birde Talaith'in sakladığı sırda eklenince biraz huzursuz olur.
Ama neyseki havalar düzelmiştir ve artık evlerine gitme vakti gelmiştir.

Talaith yıllardan beri ilk defa kendini güvende hissetmeye başlamış, korunduğunu hissetmiştir.Ama geçmişi yakasını bırakmaz.Yıllar önce ondan alınanı geri almak için Tanrıçanın verdiği emri yerine getirmelidir.Bunu yapmakta çok zorlansa da Briec'i uyurken bırakıp görevini yapmak için yollara düşmüştür...
Briec tabikide onun öylece gitmesine izin vermez.Şey planı onu tuttuğu gibi geri getirmektir ama bir sorun vardır.Talaith'i bulamaz.Ve bu ciddi bir sorundur.

  " Çünkü bitmişti.Talaith'i bulmak istese bile, nereden başlaması gerektiğini bilmiyordu.Ama onu bulmak istemiyordu.Talaith tek kelime etme nezaketi göstermeden onu terk etmişti.Onu terk etmişti ve artık Briec'in duyguları vardı.
Sırf bu yüzden, onu hiç bağışlamayacaktı.   " 


Anlayacağınız işler biraz sıkıntılı.Bizim Kudretli Briec'imizin başına gelenler onu oldukça şaşırtmakta.Ahh ne yapsaki acaba?



Eh ne yaptığını okuyup biran önce keşfetmenizi öneririm.Bol bol gülmek garanti diyebilirim.Ben güldüm :)
Kitapta Gwenvael ve Eibhear  dışında Keita, Fearghus,Annwyl,Morfyd ve birkaç süpriz de yer almaktadı.O süprizlerden biri vardı ki beni hem eğlendirdi hemde meraklandırdı.
Söylemeden geçemeyeceğim aman DİKKAT!Eğer bir kitapta Annwyl varsa o kitapta SAVAŞ ta vardır.
Kitabın içinde yer verilen bazı olayar serinin diğer kitaplarına karşı beni oldukça meraklandırdı.Tez zamanda okuruz umarım.



Puanım:
5/4

Bu kitap okunur.Geleceği parlak bir seri.
Ben sevdim.
Kesinlikle geçer not aldı.

Temel Bilgiler
Orjinal Adı : About a Dragon
Seri Bilgisi: The Dragon Kin
Seri Sırası : 2
Goodreads Puanı :4.25
Yazar Adı :G.A. Aiken
Yayın Evi : Ephesus Yayınları
Sayfa Sayısı:439

Bitiş:12.05.2013

2 yorum:

  1. Ayyy! Ben bu blogu yeni gördüm ya :D Hem de bu kadar tatlı bir blogu !! ^_^

    YanıtlaSil
  2. Beğenmene çok sevindim Ebru'cum...
    Elimden geldiğince bir şeyler yazmaya çalışıyorum..

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkür ederim.En kısa zamanda döneceğim.