29 Mayıs 2013 Çarşamba

Julia Quinn - Bridgertons Serisi 1 - Yüreğe Söz Geçmiyor (Yorum)

Spoilere Dikkat!

Yorumum:
Bu seriye,yazara,Bridgerton kardeşlere, serideki kitapların isimlerine bayıldığımı biliyor muydunuz.Bilmiyorsanızda söyleyeyim ben bu seriyi çok seviyorum.

İsme bakar mısınız? "YÜREĞE SÖZ GEÇMİYOR"
On numara bir isim.Kitabın konusuyla, içeriğiyle o kadar uyumlu ki.Öncelikle kitapan ve Bridgerton Kardeşlerden bahsedelim biraz.Leydi Bridgerton'un sekiz tane çocuğu bulunmaktadır.O dönemleri bir düşünün hele.Sekiz çocuk ne demek.İnsanın durup bir "vay be" diyesi geliyor.Bu kardeşlerin çok sevimli bir özelliği var.Kimin küçük olduğunu yada kimin kim olduğunu karıştırmanıza imkan yok.Çünkü onların isimleri alfabetik bir sırayla verilmiş...Bu hikayemizde de dördüncü kardeş, yani Daphnenin hikayesi yer almakta..


Hikayemiz erkek karakterimiz olan Simon Arthur Henry Fitzranulph Basset'in doğumuyla başlıyor.Biz yakınları ona kısaca Simon diyoruz ama siz Hastings Dükü diye hitap edebilirsiniz.

Simon garibim çocukluğunda çok zorluk çekmiştir.Babası tarafından birazCIK dışlanmış, o ne kadar çabalarsa çabalasın gözünde beceriksiz, aptal bir çocuk olarak kalmıştır.Büyüdükçe çabalamaktan vazgeçtiği sıralarda ise babası onunla gurur duyar olmuş, okuldaki başarılarını duyunca herkese onun oğlu olduğunu ballandıra ballandıra anlatmıştır.Ertesi gün ise Simon ülkeyi terketmiştir.
image
Siz zeki insanlarsınız.Simon'un babasını sevmediğini, hatta nefret ettiğini anlamıştırsınız. Ehh o yüzden de o öldükten sonra İngiltere'ye dönmesinde bir tuhaflık yoktur bence.
Hoş bir döndü pir döndü.Döner dönmez evlendirecek kızı olan annelerin liste başında sıraya girmesi yetmezmiş gibi bir de dedikodu köşelerinde boy gösterir oldu.Kimden mi bahsediyorum.Tabi ki LEYDİ WHİSTLEDOWN'UN CEMİYET HABERLERİnden.Bu şahsiyet çok ayrı bir alem.Seriyi okuduysanız kim olduğunu biliyorsunuzdur zaten.Bilmeyenlere de güzel bir sürpriz olacak demektir.

Neyse efendim Simon ve Daphne'nin abisi Anthony okuldan tanışıklar ve çokda yakın arkadaşlardır.Bildiğin kanka yani.Bu sebebiyetledir ki Simon; Daphne'den hoşlanmış, ve onu gördüğü gibi...Eh erkek milleti ne düşünmüş olabilir ki?Yaramaz fikirleri vardır tabi.Ama arkadaşın kardeşine yan gözle bakmama kuralı yüzünden bu fikirlerden derhal caymıştır.

Hadi bir beyin fırtınası yapalım.Bir kitap, hemde tarihi aşk romanı.Yakışıklı bir dük(Simon), artık evlenmek ve çocuk sahibi olmak isteyen bir leydi(Daphne), aralarında uçuşan kıvılcımlar,çekişmeler,gülüşmeler, aptalca olsa da bir fikir.Bunun sonucu ne olabilir ki?

Simon evlenmemeye yeminli.Çünkü ne bir eş ne bir çocuk ne de bir aile istemekte.Bu yüzden Evlenmekte kararlı olan Daphne'nin yoluna çıkmaktan kaçınıyor.Hoş bizzat kendisine ait olan fikri sağolsun bu onları oldukça yakınlaştırıyor.Sahip olduğu sabrın sınırlarını zorluyor,ama işe de yarıyor.Hoş Bridgerton erkekleri bu mevcut duruma oldukça sinirli yaklaşıyor ama kimin umurundaki bu?Rol yapmaya devam.Peki bu rol yapmak nereye kadar?
Özelliklede Anthony Bridgerton tarafından, hem de uygunsuz bir şekilde yakalanmışsanız işiniz hiçde kolay değildir.Ya ölüm ya düğün diyerek başlamıştır atarlanmaya.Vuhhu Simon'un vay haline.
Uzun lafın kısası biraz zahmetli de olsa sorunlar yaşasalarda evlenmiştir bizimkiler.Ama bu demek değildir ki "Herşey Güzel Olacak"...İşte asıl sorunlar, sıkıntılar o zaman boy gösteriyor..Zaman zamanAnthony(bknz.En Çok Beni Sev) ve Simon için;
diye düşünmüyor değilim.Simon'cuğum geçmişe bu kadar takıntılı olmak zorunda mısın.Yapma bunu ama YAPMA!
Kitap hareketli, okuması zevkli, bol eğlenceliydi.Sıkılmadan severek okursunuz.Keza ben bu ikinci okuyuşum ve ilk okuduğumda aldığım tat hiç azalmadı.
Eğlence demişken aklıma Daff ve Simon'un evliliklerinin ilk geceleri geldi.Böylesi komik bir sahne zor bulunur.Daff özür mü diliyor, anlayış mı gösteriyor yoksa hakaret mi ediyor belli değildi :)


Puanım:
5/4.5


Aşık oldum galiba.Bir kitap bu kadar iyi yazılmamalı.Yazık günah bizlere.Hayallere dalıyoruz sonra.

Temel Bilgiler
Orjinal Adı :The Duke and I
Seri Bilgisi: Bridgertos Serisi
Seri Sırası : 1
Goodreads Puanı :4.12
Yazar Adı :Julia Quinn
Yayın Evi : Epsilon Yayınları
Sayfa Sayısı:368


İlk-İkinci Okuma Tarihi:2011 - 26.05.2013

4 yorum:

  1. en sevdiğim Julia Quinn kitabı diyebilirim. sırf şu aile yüzünden abi istiyorum kendime, ben böyle kalabalık ve sıcak bi aile görmedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aile bağlarını, aralarındaki sevgiyi bende çok seviyorum açıkçası..

      Sil
  2. Kim olduğunu bile hatırlayamadıım bi arkadaşım pek beğenmediğini ifade etti diye almaktan vazgeçtiğim bir seriydi...
    Sonuç: En kısa sürede ALACAM-BEN-BU-KİTABI :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Historical seviyorsan eğer bu seriyide çok seversin.
      Bridgerton kardeşler bir harikadır.
      Aralarında şakalaşmaları ve birbirlerine olan bağları..
      Hele birde o dönemde bu kadar çocuk sahibi olmak çok tuhafken..
      Ben sana en azından bir denemeni öneririm seriyi..

      Sil

Yorum için teşekkür ederim.En kısa zamanda döneceğim.