13 Temmuz 2013 Cumartesi

Alyssa Day - Poseidon Savaşçıları 1 - Atlantisin Yükselişi (Yorum)


BİR KAÇ ŞEY:
Selam!
Yorumdan önce söylemek istediğim birkaç şey vardı.Eğer (ben) yeni bir seriye başlıyorsam ve bu seride farklı kavramlar, yaratık ve türler, ilginç ritüeller ya da başka bir evren ve yüzyıl varsa ilk kitap  benim için biraz sıkıntı olabiliyor.Yazar bize farklı bir boyutu/dünayı anlatıyor ve ilk kitap bu açıdan önem kazanıyor.
Bilgiler yeterince açık anlatılmış mı , yoksa üstünkörü bir değinilmiş mi?
Olaylar -özellikle de geçmişle bağlantılıysa- yeterince anlaşılır mı? vs. vs. vs....
Kısacası ilk kitap özellikle dikkat ettiğim bir olgudur.Bu yüzden serilerin ilk kitabı hakkındaki yorumlarım hep UZUNdur.



SERİYE DAİR :
Atlantisi bilir misiniz?Hani sular altında kalan krallık.Bazı efsane ve mitlere göre sihirli bir dünya ve bir gün  tekrar yeryüzüne çıkılacağı umulmakta.En azından bazı görüşler bu yönde.İşte yazarımızda Atlantis'i ve insanlığı korumaya yeminli savaşçıları konu alan bir seri yazmıştır.
Kitapta alışık olduğumuz bir sürü faktör var.Vampirler, cadılar, periler vs.Birde bilmediğimiz yada bildiğimiz ama farklı bir isim verilen türler:Biçimdeğiştirenler(kurtadamlar, kaplan adamlar vs.) , Aknasha (empatik) vs. Dünya paranormal bir  evren gibi...
Atlantisliler binlerce yıl önce aç gözlü insanların hırsları yüzünden bir karar alır ve kendilerini insanlardan gizlerler.Bir nevi paralel bir evrene geçiş yaparlar.Ama insanlıkla bağlarını koparmazlar.Bir rahip ve yedi savaşçı insanları korumayı kendilerine görev edinirler.Sık sık yeryüzüne çıkıp kötülükle savaşırlar. (kendilerini gizleyerek)Vampirle başlısa düşmanlarıdır.
Alaric (rahip), Conlan (Büyük prens), Ven (Kralın İntikamı),Justice (!),Alexios,Brennan (en merak ettiklerimden), Christophe, Bastien, Denal...
İSYAN 1 :Ya var ya bazı yazarların vampirleri sevdirip bazılarının nefret ettirmesine çok sinir oluyoum.Sevelim mi dövelim mi karar verin yazarcıklarım!


YORUMUM:
Gelelim asıl konuya.Conlan gelecekteki atlantis kralı aynı zamanda Büyük Prens.(bir sürü prens var da)
Yalan Tanrıçası, Ölüm Tanrıçası, Vampir Tanrıçası, Kaosun kızı ve karısı (siz ne derseniz artık) Anubisa Conlan'ı tam yedi yıl esir tutmuştürlü işkenceler etmiştir.Hatun acıyla, nefretle besleniyor.Birde kan tabi.Sonuçta vampirlerin annesi diyebiliriz.Kaosla yaşadığı ensest ilişkiden doğan çocukları, vampir gururu.
Conlan bu yedi yılın sonunda anubisa tarafından serbest bırakılır ve atlantise döner.Ama yeterince acı çekmemiş gibi bir süprizle karşılaşır.Atlantisin TRİDENT'i kayıplardadır.Çalınmıştır.
Ve bir prensi gelecekteki kral ve en önemlisi de savaşçı olarak görevi tridenti bulup yerine geri koymaktır.Tabi geçmişin kabusları ve düşmanlardan fırsat bulursa.
Riley.Bir sosyal görevli.Aynı zamanda kitabımızın kadın karakteri, bir empatik.Görevini yaptığı bir sırada tam her şeyi yoluna koyduğunu düşündüğünde başarısız olmuş ve her yer kan gönlüne dönmüştür.Eh duygusal empat olarak da acıyı iliklerine kadar hissetmiştir.Çareyi ona huzur veren kumsal da aramıştır.Böylece kader ağlarını örmüş ve Conlan ile karşılaşmıştır.Şey önce üç serseriden kurtarılmış sonra tanışmışlardır.
Conlan daha Riley'i görmeden sahiplenici ve koruyucu duygular hissetmiştir.Eh karşılaştıktan sonra karşılıklı bir çekim ve duygusal karmaşayı seyre durun.


Kitapta çiftimiz bir yandan aralarındaki bu "Karmaşayı" öğrenmeye anlamaya bir yandan da düşmanlarla savaşmaya çalışır.Tabi diğer savaşçıları, Rahibi, Quinn'i  (Riley'in ablası) ve daha bir sürü karakteri unutmamalı.Birden fazla sorun ve düşman mevcutu.Dolayısıyla buna bağlı olarak da bir sürü olay.Anlat anlat bitmez.
Conlan ve  Riley ilk andan itibaren birbirlerine bağlanmışlardır.Riley, Conlan'ı rahatlatıyor, öfkesini yatıştırıyor karanlığına ışık oluyor, Riley ise Conlan da yuvayı, huzuru buluyor.Ve tabi AŞK.Ama arada binlerce yıllık bir bakire sorunu vardır.Geleceğin Atlantis Kraliçesi.Hoş tek sorun kesinlikle bu değildir ama en komiği ve ilgi çekeni buydu bence.
İSYAN 2:Alaric ve Quinn çifti arasında bazı olaylar meydana geldi.Ama gelin görün ki yazarcığımız onların hikayesini son kitaba bırakmış.Püf!

Son olarak:
Yazar güzel bir dünya yaratmış.Atlantis hep merak ettiğim bir olaydı.Kaslı, güçlü ve çekici erkekleri birde onların emrivakilerine karşı koyabilecek yetiye sahip bayan karakterleri konu aldığı için + bir seri.
Yorum uzun olabilir ama inanın bunlar hiç bir şey.HİÇ.Asıl olaylar kitapta.


PUANIM:
5/3.5

Orta karar değildi kesinlikle orta kararın bir seviye üstü :)
Okunası bir kitap.


Temel Bilgiler
Orjinal Adı :Atlantis Rising
Seri Bilgisi: Poseidon Savaşçıları / Warriors of Poseidon
Seri Sırası : 1
Goodreads Puanı : 3.97
Yazar :Alyssa Day
Yayın Evi : Martı Yayınları
Sayfa Sayısı:426
Bitiş:11.07.2013







2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Bloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim. Benim de yemek üzerine bir bloğum var.
    Bu arada sizi izlemeye aldım :))
    Bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Görüşmek dileğiyle,
    İzmir'den kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim iltifatlarınıza :)
      elbette takip ederim :)

      Sil

Yorum için teşekkür ederim.En kısa zamanda döneceğim.