12 Temmuz 2013 Cuma

Donna Fletcher - Sinclare Brothers Serisi 1 - Bekle Beni (Yorum)

Yorumum:
Bu bir İskoç temalı roman.En azından ben öyle olduğunu düşünmüştüm.Cavan'nın (hiç iskoçça değil sanki) kiltinden bahsedilmese tahmin edemezdim bile.Nerede bizim heybetli iskoçlarımız.Ahh ah..

Kitap Sinclare kardeşleri konu alıyor.İlk kitapta da en büyük kardeş Cavan Sinclare'in hikayesine yer veriliyor.Cavan,Artair,Lachlan (sevilesi yaratık) ve Ronan...
Hikayemiz Artair ve Honora'nın düğün törenleriyle başlar ve Cavan'ın ortaya çıkmasıyla ortalık karışır.Zira Cavan yaklaşık bir yıldır "Barbarların" elinde tutsaktır.O artık eski Cavan değildir.
Ah düğün demiştik değil mi Artair ile Honora'nın düğünü..Ama burda öyle bir ayrıntı var ki Honora Artair ile değil klan lideri olacak kişiyle evlidir.Ve bu kişi de Cavan'dan başkası değildir.
Eh tahmin edersiniz ki aç, kirli, yorgun ve sinirli bir halde eve dön, birde daha önce korkak fare diyerek reddettiğin hatunla kendini evli bul.Bu nasıl bir saçmalıktır böyle.
Cavan kadar şaşkın ve sinirli olan bir kişi daha vardır.Honora....Sonuçta Artair nazik, kibar ve anlayışlıdır.Üvey babasından kurtuluşudur.Onu yıllarca döven ve itaat etmeye zorlayan, yıllar geçtikçe günümüz tabiriyle ezik bir karaktere bürünmesini sağlayan, ona korkular yaşatan üvey babasından...Ama Artair yerine Cavan ile evli olmak...Tahammül edilemez ama itiraz da  edilemez.Rahip son kararı açıklamıştır zira.
Cavan esir tutulduğu dönem sonrası yeni evli olsa da karısıyla pekilgilendiği söylenemez.Sadece karısı mı ailesiyle ve klanla da ilgilenmez.Yalnızlığı tercih eder.Ya yalnızdır ya da kendisi gibi esir düşen küçük kardeşi Ronan'ı aramak için babası ve erkek kardeşleriyle kavga etmektedir.
Birde korkak karısı vardır tabi..Hoş zaman geçtikçe karısının yumuşak doğasına ama kararlı mizacına, zekasına hayran olmamak elde değildir.Ama Ronan'ı bulana kadar tüm güzel şeyleri kendine yasakladığı için bu güzelliğin tadını çıkaramaz.
Oldukça sinirli bir mizacı vardır artık.Eski sakinliğinin yerinde yeller esiyordur.Bir an oldukça sakin ve konuşkanken bir anda parlıyor ve Honora'yı kovuyor."Çık dışarı!"Dedim heralde Cavan'ın sloganı bu.

Ama zaman ilaç derler ya...Çiftimiz zamanla, birbirini tanıdıkça daha iyi anlaşır.Cavan güvenmeyi öğrenir, sevmeyi de...Ama hangi yazar direkt bir mutluluk sunar ki...Bu kitapta da sorunlar, ölümler, savaş, acı ve göz yaşı vardır.Mutluluk, sevgi, şefkat ve AŞKın olduğu gibi...


Ama kitap kesinlikle orta karardı.Hatta belki biraz daha az.Ben okurken kendini kadınlara sunulmuş armağan sanan Lachlan'nın  diyologlarının olduğu kısımlarda çok güldüm onun dışında pek akıcı geçmedi sanki.Evet bir merak vardı ama ilk yarıda bir yandan birbirlerini tanırken bir yandan da Ronan'ı takıntılı diyebileceğim seviyede aramaları (ve bulamadılar) ve ikinci yarıda bilinmeyen bir düşmana karşı birlik olmaları.Ne bileyim sıkıcıydı bence.
Buda yetmezmiş gibi bazı saçmalıklar vardı sanki.Sırf Honora dikişte iyi diye kıza yara diktirdiler.Ne bileyim bir sorun olduğunda  diğerlerinin düşünmediği şeyi Honora'nın söylemesi.Yani gözlerimi devirmedim desem yeridir.
Ah tabi birde Artair'in kapı çalmaları yok mu fenalık geldi.Honora ve Cavan evli olsalarda ilk zamanlar birlikte uyumuyorlardı.Tam yakınlaşacaklar Artair kapıyı çalıp Ronan'dan haber var demiyor mu?Püf!
  


Ah birde aşk konusu var..Honora aşık olduğunu anlamaya görsün her an Seni Seviyorum demeler...Daha önce ilişki yaşamamasına rağmen bu kadar açık fikirli olması..Vay canına dedirtti..





Sonuç olarak çok ahım şahım bir kitap değildi.Hani bence okumasanızda olur.Ama ben okurum devamını çünk üArtair,Lachlan ve Ronan'ı merak ediyorum..Yada okuyun ama çok büyük beklentiniz olmasın :)




Puanım:
5/3

Ne desem bilemedim.Ne kötü nede iyi.
Orta karar bir kitaptı.



Bitiş:10.07.2013






5 yorum:

  1. evet kitabın üzerine büyük umutlar yüklemezsek hayal kırıklığına uğramayacağımız bir kitap kendi içinde baya tutarsızlıkları vardı sanki üzerinden bir kere daha geçilmesi gerekiyormuş gibi eksik kalmış gibiydi sanki:) ama bunu saymazsak eğlenceli sayılabilir özellikle lachlan :) kız başta inanılmaz korkaktı gerçekten fare gibi sonra bir açıldı pir açıldı şaştım kaldım valla abartı olmuş biraz kız sinik olmayıp öyle görünseydi ok derdim ama bildiğin ödlekti:) cavan dakide inadı anlamadım adam inat etti kardeşi yok diye bu arada rohandı sanırım onun hikayesini merak ediyorum

    yani genel olarak tutarsızlıklara aldırmazsak okunabilir:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum yazar üzerinden bir kez daha geçmeliymiş sanki..
      bir kaç tutarsızlık dışında bence de okunabilitesi yüksekti..
      diğer kardeşleri özelliklede Rohan^ı merak ediyorum :)

      Sil
  2. Seriye başladım mı genelde iyi kötü devam ederim
    bu sebeple bu bir ilk olacak asla devamını almayı düşünmüyorum
    kitap beni resmen deli etti son zamanlarda yazılan iskoç hikayelerinin çoğunda aynı durum var geçenlerde okuduğum Seninle yada sensiz dede aynı şey söz konusuydu bence bu işi erbablarına bıraksınlar monica ablam Julıa teyzem yazsın biz okuyalım :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum bende serilere öyle yada böyle devam ederim ama bu kitap beni delirtti.
      hani madem iskoç yazıyorsun azıcık hakkıyla yaz. ben alışık değilim böyle iskoçlara..

      Sil
  3. diger yorumlarin aksine ben kitabi cok begendim bir cirpida okudum,Yazarin dili,karakterlerin her biri cok guzel anlatilmisti.Dogrusu bu serinin devamini okumak isterim.Paylasim icin tsk ederim.

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkür ederim.En kısa zamanda döneceğim.