15 Şubat 2014 Cumartesi

Karen Marie Moning - Fever 2 - Kan Ateşi { Yorum }


Seri süper.O la la...o la la...Ama...Bu kitap biraz olmamış gibi geldi bana.
Şimdi sevmediğim kısımları kısaca yazmak istiyorum.İlk olarak çeviriden mi yoksa ağrıyan dişimin yarattığı bir algı problemi mi sebep oldu bilmiyorum ama yer yer kafam çok karıştı.Mac bir an bir şeyler anlatırken bakıyorum bir an başka şeyler yapıyor.Bir an evdeyken bir an dışarıda Melun peşinde.

İkinci olarak da Mac'in başına gelen geliyor ve bizim sır küpleri kızceğizin başına gelenlerden sonra bir iki bilgi kırıntısı veriyor.Bu kadar ezmeyin kızı!Tabi kitabın kısalığına değinmiyorum bile!
Birde ekşınsever kızlara alıştığımdan mıdır bilmem Mac'in hiç bir dövüş becerisi olmamasına rağmen rahatlıla Mekun öldürmesi beni şaşırttı.Ne bileyim genelde bu tarz karakterler ya eğitimli olur yada öğrenir.Ve şuan hatırlamadığım bir iki detay daha..biraz göz devirmeme sebep oldu.Ama onun dışında her şey HARİKA!

İlk kitapta Mac, Brrons ile Sinsar Dubh(kitap) başta olmak üzere güç objelerini aramaya başlamışlardı.Ve bu serüvene kaldıkları yerden devam ediyorlar.Tabiki de hiç bir şey güllük gülistanlık değil.Karanlık çoğalıyor ve Mac'in güveneceği hiç kimse yok.Evet Barrons ona bir şeyler öğretiyor, onu koruyor ama ne olduğunu söylemiyor.V'Lane ise çok ayrı bir alem.Onu henüz çözemedim senki bilmem kaç bin yaşındasın ama insanlığa dair hiç bir şey bilme.Yani biz Mukaddeslerin gözünde birer piyon ve zavallı işe yaramazlardan başka bir şey değiliz.Mac ise V'Lane'nin ilgisini çekiyor.Rowena'yı saymıyorum bile...şuan kesinlikle pek dost sayılmaz.

Mac bir Sidhe Kahini aynı zamanda bir Null.Uzun zamandır benzeri bir özellikte daha bu yetenekte kahin yoktu.Bu yüzden değerli ve peşinde bir sürü kişi var.Buna Melunları dünyamıza getiren, ablasının ölümüne sebep olduğunu düşündüğü Lord Master da dahil.Ve Melluce...Sahi o nerde?Yaşıyor mu?Bunlarda yetmezmiş gibi birde polislerle başı dertte.Sanki hayat yeterince zor değilmiş gibi..

Bu kitap; ilk bahsettiğim konular hassas noktama dokunmasa dört dörtlük bir kitaptı.Burada Mac'in biraz daha bilinçlendiğini, farklı bakış açıları edindiğini ve sorularına cevap aldıkça yenilerinin ortaya çıktığını görüyoruz.Ve dolayısıyla bizde merak ediyoruz.En büyük merak unsuru ne dünyaya ne olacağı, ne de Sinsar Dubhun yeri.En önemli soru "Barrons ne nyada kim?" en azından benim ki bu yönde.

Eğer bir kitaba başlamışsam ve o kitap ilgimi çekiyorsa direkt hayallere dalarım.No problem!                
Bir sorun mu var karakterleri ben kurtarırım...
Bir yakışıklı mı var onun burnunu bir tek ben sürter gönlünü fethederim...
Bomba mı imha edilecek kabloyu ben keserim...
Katil mi arıyoruz, nerede olduğunu ilk ben çözerim...
Dolayısıyla Sinsar Dubh'u arıyorsak onu ilk ben bulmalıyım.Benim hayalimde Sinsar Dubh bir kitap değil bir insandı.Ve yazar bizi böylesi bir ters köşeye yatırmasa da yakın bir hayal kurmuşum bu duruma..

Ve tabi Mac ve onun düşünceleri, adlığı notlar..giydiği kıyafetler ve sürdüğü ojelerde sizi ayrı bir aleme sürüklüyor.Açıkçası be harbi kızlara o kadar alışmışım ki hem hırslı, ve net hemde böylesi kadınsı ve zarif bir karakter görmedim.Bu açıdan benden artı puan alan bir durum.

Bir iki nokta dışında sevdim.Ve hemen atladım devam kitabına..Olaylar olaylar!


"O beni dövmüyor," dedim. "Öyle bir şey yapmış olsa onu öldürürdüm."
"Gerçekten öldürürdü. Çok sinirli ve çokta inatçıdır.
Ama bunlar üzerinde çalışıyoruz değil mi Bayan Lane?"
Barrons bana dönerek gülümsedi (...)
* * *
"Neden beni öldürmemeye karar verdin?"
"Ben, nasıl dersiniz... Seninle arkadaş olmak istiyorum."
"Psikopat tecavüzcülerin arkadaşları olmaz."
"Ben senin psikopat bir tecavüzcü olduğunu bilmiyordum,
bilsem arkadaş olmak istemezdim."


5/3

Orta karar bir kitaptı.Bir iki detay
dışında sevilebilir.

Orjinal Adı :Bloodfever
Seri Bilgisi: Fever
Seri Sırası : 2
Goodreads Puanı : 4.33
Yazar : Karen Marie Moning 
Yayın Evi : EpsilonYayınları

3 yorum:

  1. Çeviriden kaynaklıdır o kafa karışıklıkların. Çevirmen yer yer koca koca paragrafları Türkçemize katmayı pek istememiş. Hatta atladığı paragraflar olduğu gibi bir de bazı yerleri de özet geçmiş. :)

    YanıtlaSil
  2. Desene katletmiş kitabı...bazen o kadar alakasız yazılar vardı ki dayanamadım artık..yoksa okunabilirliği yüksek bir kitaptı

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkür ederim.En kısa zamanda döneceğim.